De flesta har någon gång handlad på nätet. Och eftersom det blir allt vanligare, inte minst på grund av pandemin, tänkte vi att det kan vara bra att gå igenom vad man bör tänka på innan man shoppar loss online.

Grundläggande om sidan du beställer ifrån

Innan man lägger en beställning måste man alltid titta in lite av dess grundläggande status. Här kommer några frågor som man bör ställa sig.

  • Är webbutiken svensk?
  • Är företaget bakom registrerat i Sverige?
  • Ser den seriös ut?
  • Är priset i nivå med samma vara i andra online-shoppar?
  • Sker betalningen via kort med bankid, eller seriösa aktörer som Klarna?

Om svaret på några av dessa frågor är nej, bör man gå vidare och leta efter recensioner. Recensioner på en butik är nästan alltid en bra väg att gå för att få klarhet i om shoppen är skötsam och tar hand om sina kunder.

Reklamation/Öppet köp

En annan bra sak att titta upp innan man lägger en beställning är hur villkoren för köpet ser ut. I princip gäller ett års garanti för allt som köps, oavsett om det sker via nätet eller inte. Men det kan vara bra att ta en extra titt på vad som exakt gäller. En annan sak som blir extra viktig att titta upp när du handlar online är om shoppen erbjuder öppet köp. Eftersom du inte kan se varan i verkligheten innan du slår till är risken nämligen stor att du ångrar dig. En webbshop som erbjuder öppet köp signalerar trovärdighet. Inte minst är det viktigt vid inköp av kläder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *